Improworks

Improvisatie werkt

Voorstellingen

Voorstellingen voor fun

Een improvisatievoorstelling zorgt altijd voor een hoop plezier. Zo'n voorstelling kan ingezet worden op festivals, bij bedrijfsdagen, congressen, bruiloften enzovoorts. Als het plezier/vermaak voorop staat, zullen we vooral de acteurs laten spelen en gebruik maken van het publiek. Het publiek kan suggesties geven, zoals een locatie of een beroep. De acteurs zullen dit gebruiken in de scenes.

Vooraf kan een thema of een vorm afgesproken worden.

Voorstellingen met meer inhoud

Een voorstelling kan ingezet worden in een team/bedrijfsdag of een congres. De voorstelling geeft dan bijvoorbeeld weer waar het over is gegaan die dag. Wat belangrijke speerpunten zijn of wat er speelt binnen het bedrijf.

Hier wat vormen ter illustratie:

  • 'Terugspeeltheater' is een vorm waarbij de acteurs spelen wat er speelt in het publliek. Naar aanleiding van verhalen uit het publiek. /beleeftheater
  • 'Toekomsttheater' verbeeldt de verschillende toekomstscenario's. Als we de scenes gespeeld hebben, geeft het publiek aan wat er in de toekomst anders kan. Vervolgens spelen we dat uit.
  • We kunnen iemand naar voren vragen die een toeter en een bel krijgt. We spelen een situatie van de dag of in het bedrijf na en er mag getoeterd worden als het niet klopt wat we spelen en gebeld worden als hetklopt.

Een voorstelling waarbij alle thema's van de dag voorbij komen en waarbij we alleen wat input vragen voor bijvoorbeeld een locatie, behoort ook tot de mogelijkheden.