Improworks

Improvisatie werkt

Workshops en trainingen

Workshops en trainingen in bedrijven en/of instellingen.

Uw vraag bepaalt mijn aanbod. De grootte van de groep kan varieren van 5 tot 5000. Voor elke groepsgrootte zijn er mogelijkheden.

Hierbij wat voorbeelden:

 • Een dag(deel) waarbij wordt gestart met wat warming ups, gevolgd door spelvormen waarbij de deelnemers worden uitgenodigd samen te improviseren.
 • Een dag(deel) waarbij de acteur(s) eerst een voorstelling geeft, waarbij de deelnemers wordt gevraagd input te geven voor het vervolg van de scenes en uitgenodigd worden mee te spelen.
 • Een volledige voorstelling verzorgd door acteurs waarbij input wordt gevraagd voor de senes en belangrijke thema's worden uitgespeeld.

Improvisatie binnen bedrijven werkt omdat je er een aantal doelstellingen mee kunt behalen, bijvoorbeeld:

 • Het op een andere manier elkaar (beter) leren kennen.
 • Het losmaken en plezier beleven met elkaar.
 • Onderwerpen en discussies op tafel krijgen die 'aan tafel' niet op tafel komen.
 • Het samengevoel versterken.
 • De 'ja, maar' veranderen in 'ja, en'.
 • Duidelijkheid scheppen binnen een team.
 • De neuzen dezelfde kant op krijgen.
 • Het verhogen van een goede werksfeer.
 • Het op verschillende manieren zichtbaar maken van een probleem benaderen.

Training 'Easy Body, flexible mind'

Ervaar jij als professional spanning in je lijf en in je mind? Doordat je het druk hebt en je je enorm inspant om je werk goed te doen en altijd oog te hebben voor je omgeving? Ervaar je veel druk op je werk of privé? komt er veel op je af en je vergeet daarbij jezelf?

Ken je die dagen dat je niet goed slaapt, je niet meer toe komt aan echte ontspanning, en werk en privé maar moeilijk gescheiden kunt houden? Waardoor het voelt alsof je teveel ballen in de lucht moet houden? Misschien ben je geneigd erg perfectionistisch te zijn?

Dan is het tijd om beter voor jezelf te zorgen en een beetje lol te hebben in je dagelijks leven en je werk!

Na het volgen van deze training herken je je eigen patronen én ben je in staat om niet in je valkuilen te stappen maar juist te kiezen voor een andere aanpak. Een aanpak die beter bij je past en waardoor je beter voor jezelf zorgt. Je weet wat je kunt doen om wat meer je schouders op te halen over zaken en hoe je ontspanning makkelijker toe kunt passen.

In een deel van de training gebruiken we oefeningen die ervoor kunnen zorgen dat je wat meer meer plezier kunt halen uit de dingen die je doet en dat je daarbij de lat lager kan leggen. De oefeningen zorgen ervoor dat je je flexibeler op kunt stellen naar jezelf en naar je omgeving en daarbij meer plezier ervaart.

Deze oefeningen zijn zeer interactief en zorgen zeker voor een hoop plezier tijdens de training. Er wordt gegarandeerd veel gelachen!

Een ander deel is gericht op het herkennen van stress en weten wat er in je lichaam gebeurt. Dit zorgt naast herkenning ook voor het vroegtijdig erkennen van stresssignalen die zouden kunnen leiden tot een burn-out.

We reiken je meerdere ademhalingstechnieken en mindfulness aan die je je heel gemakkelijk zelf ten alle tijden in kunt zetten (ook óp je werk). Vanuit het gedachtengoed van Yoga Nidra, een diepe ontspanning waar je stress los leert laten, leer je om jezelf op te laden en kun je met hernieuwde energie weer verder.

Hiermee geef je jezelf in de training een portie Easy body & Flexible mind!

Wij bieden deze training aan in verschillende varianten. Van workshop tot meerdaagse training. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Ja, en ....

Tevens is het mogelijk om improvisatietrainingen te geven aan volwassenen, als een serie, of los als training, binnen een buurthuis bijvoorbeeld.

Workshops kunnen ook gegeven worden als vorm van een uitje, een vrijgezellenfeest, of gewoon gezellig met vrienden of familie.

Improvisatie biedt zoveel mogelijkheden dat het onmogelijk is om alle mogelijkheden op deze website weer te geven. Neem gerust contact op voor meer informatie.